از زمانی که اولین هسته اتم شکافته شد تا امروز زندگی بشر بخاطر تاثیرات مختلف این پدیده زیرو رو شده است زمانی که اینشتین به دنیا گفت که شکافتن هسته اتم باعث تولید مقدار قابل توجهی انرژی میشود، نه تنها سرنوشت جنگ جهانی مشخص شد بلکه بشر پی برد چگونه میتواند با ساخته دست خود پایان حیات در زمین را رقم بزند
امروزه نیز زندگی ما به میزان قابل توجهی وابسته به انرژی شکاف هسته ای است. کشورهای جهان بیشتر انرژی مورد نیاز خود از جمله برق را از طریق شکافتن هسته اورانیوم تهیه میکنند. حتی بسیاری از سیاستمداران آن را نوعی انرژی پاک تلقی میکنند که کمتر از روشهای رایج به محیط زیست آسیب رساند؛ اما ضایعات مرگبار مواد رادیواکتیو را نمیتوان در نظر نگرفت.

 

بزرگترین تولید کنندگان انرژی هسته‌ای

 

حال شاید این سوال برایتان پیش بیاید که بزرگترین تولیدکنندگان انرژی هسته ای در دنیا چه کشورهایی هستند؟ و اینکه روش همجوشی هسته ای که همین چندماه پیش توسط دانشمندان ژاپنی کشف شد چیه؟ در این ویدئو میخواهم به تمام سوالات شما در این باره پایان بدهم پس تا آخر ویدئو با من همراه باشید و لایک و سابسکرایب یادتان نرود.
10 کشور برتر تولید کننده انرژی هسته ای  در کل دنیا به این ترتیب :هستند آمریکا، چین، فرانسه ،روسیه، کره جنوبی ،کاندا ،اوکراین ،آلمان ژاپن و اسپانیا همانطور که فهمیدید آمریکا با 772 تراوات ساعت ، 29 درصد و بیشترین میزان انرژی هسته‌های مورد نیاز دنیا را تامین میکند.
همانطور که مشخص است ابرقدرتها به شدت در این حوزه با یکدیگر رقابت میکنند تا بتوانند هم
برق مورد نیاز خود را تامین کنند هم کشورهای نیازمند کوچکتر را به خود وابسته کنند.

 

 

بزرگترین تولید کنندگان انرژی هسته‌ای

 

همچنین تعداد نیروگاه‌های هسته ای آنها هر چقدر بیشتر باشد آمادگی بیشتری برای تولید بمب اتمی در شرایط بحرانی دارند. سریع ترین نرخ پیشرفت در تولید انرژی هسته ای متعلق به کشور چین بوده است. چین از سال 2016 تا 2021 طی 5 سال توانست از میزان تولید زیر 10 درصد به بالای 14 درصد در جهان برسد که باعث نگرانی تمام کشورهای رقیب شد همچنین این پیشرفت پرسرعت باعث شد فرانسه رتبه دوم را از داده و به کشور چین واگذار کند. شاید این یک آبروریزی بد برای قدرتهای غربی بود. 

سوالی که ممکن است برایتان پیش بیاید این است که پس بریتانیا که یکی از قدرت های اول دنیاست چرا در این لیست دیده نمیشود؟ در همان دوره ای که چین به سرعت پیشرفت میکرد بریتانیا از تولید انرژی هسته ای فاصله گرفت و اجازه داد به سهم 2 درصد در جهان برسد این تصمیم حتما نشانه ضعف نیست بلکه میتواند نتیجه سیاستهای داخلی مربوط به محیط زیست باشد که برای کشور سرسبزی مانند بریتانیا بسیار حائز اهمیت است در عوض متحدان قدرتمند این کشور به آن در تامین انرژی هسته ای مورد نیاز خود کمک می‌کنند.
اما در فصل های گذشته خبرهای پر سر و صدایی درباره همجوشی هسته ای منتشر شد که توجه مردم دنیا را بیش از پیش به این فناوری نو ظهور معطوف کرد. 

 

 

بزرگترین تولید کنندگان انرژی هسته‌ای

 

در این بخش میخواهیم به سوالات شما درباره همجوشی هسته ای پاسخ دهیم.
همجوشی هسته ای دقیقا نقطه معکوس شکاف هسته ای میباشد که متقابلا تولید انرژی نوری و حرارتی می‌کند.

 نمونه قدرتمند همجوشی هسته ای هر روزه میلیاردها بار در خورشید رخ میدهد که منجر به روشن ماندن خورشید میگردد
یاد گرفتیم که در شکاف هسته ای به وسیله اضافه کردن نوترونهای بیشتر به اتم اورانیوم گنجایش آن را پر میکنند تا مانند بادکنک هسته اتم بشکافد و در نتیجه انرژی قابل توجهی آزاد شود. در نتیجه این شکاف اتم مورد نظر نصف شده و تبدیل به دو اتم جدید با مقادیر کمتر میشود.

 در روش همجوشی هسته ای بصورت معکوس دو اتم کوچک را به وسیله همجوشی تبدیل به یک اتم بزرگتر میکنند که مانند همان روش در نتیجه بهم پیوستن دو اتم کوچکتر انرژی قابل توجهی آزاد میشود. این روش برخ لاف روش شکاف هسته‌های ضایعات بسیار کمتری به همراه دارد و انرژی پاکتری به ما هدیه میدهد که به طبیعت آسیبی نمی رساند.
نظر شما درباره سوخت هسته ای چیست؟

 بنظر شما باید مانند انگلستان سیاست محیط زیست را به کار گرفت یا به سیاست تولید حداکثری ادامه داد و منتظر به نتیجه رسیدن همجوشی هسته ای ماند؟ 

نظر خودتان را برای ما بنویسید..