اغلب افرادی که در عصر حاضر  به موفقیت ها و جایگاه های بزرگ در عرصه‌های علمی، شغلی و تحصیلی  رسیده‌اند، از چند اصل مهم در سبک زندگی خود استفاده کرده‌اند، که یکی از این اصول مهم برنامه ریزی است.

اگر کتاب ها،مقالات و یا حتی پادکست هایی که معرف مسیر موفقیت هستند را مورد استفاده قرار داده باشید، با یک نگاه اجمالی به تمامی آنها متوجه می‌شویم، که گام اول برای ورود به مسیر موفقیت کسب مهارت (به نظر من هنر!) برنامه‌ریزی کردن است.

بدیهی است، که برنامه ریزی شخصی (یا به اصطلاح روزانه) در یک برگه کاغذ  به صورت دست نویس و یا در یک برگه جدول بندی شده‌ی آماده (پرینتی!) پیاده می شود.

اما با پیشرفت صنعت تکنولوژی و گسترش نرم افزار های کاربردی در پلتفرم های مختلف، مسیر ورود اپلیکیشن‌های اندرویدی به حوزه شخصی سازی امور روزانه افراد، باز شد که یکی از این امور برنامه‌ریزی است.

امروزه تعداد کسانی که برای  نظام بخشیدن به امور خود از برنامه ریزی شخصی استفاده می کنند، کم نیست! برای همین در طی این چند سال اخیر تعداد قابل توجهی اپلیکیشن اندرویدی و غیر اندرویدی برای ارائه خدمات در حوزه برنامه ریزی شخصی  تولید شده است.

قبل از اینکه برویم سراغ معرفی چند نمونه از این اپلیکیشن ها، بگذارید در ابتدا نگاهی کلی به نکات مثبت برنامه ریزی با استفاده از آن‌ها داشته باشیم!

فواید استفاده از نرم‌افزار های ارائه شده، برای امر برنامه ریزی شخصی:

۱ . تمامی اپلیکیشن های مخصوص برنامه ریزی دارای یک تقویم به روز و کاربردی هستند که کمتر می توانیم چنین ویژگی را در برنامه ریزی های دست نویس و چاپی ببینیم.

۲.  داشتن حالت یادآوری که با استفاده از زنگ تلفن همراه به ترتیب پارت ها و بخش های مشخص شده در برنامه را به صورت منظم به ما یادآوری می‌کند.

۳.  چارت ها و لیست های آماده که در آن‌ها بخشی از کارهای معمول روزانه به صورت پیشفرض در دسترس قراردارد و با کمی شخصی‌سازی می‌توانیم از آنها بهره ببریم .

۴. همواره در دسترس بودن و سهولت در ویرایش برنامه.

۵.  معمولاً ایجاد تغییر در برنامه های دست نویس که از پیش نوشته شده اند کار زمان بر و سختی است اما این موضوع برای نرم‌افزار های برنامه‌ریزی شخصی صدق نمی‌کند.

۶.  به نظر من بهترین ویژگی اپلیکیشن های مخصوص برنامه ریزی، نموداری است که بر اساس پیشرفت ما در مسیر انجام وظایف تعریف شده در برنامه های روزانه به ما ارائه می‌دهند؛  این نمودارها در بازه های روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه قابل ارائه هستند و مقدار پیشرفت ما ( و پایبند بودن ما )  را در برنامه ریزی هایمان  نشان می دهد، که به وسیله آن ها می توانیم به موفقیت یا عدم موفقیتمان در برنامه هایی که برای خودمان تعیین کرده بودیم، پی ببریم.

 7.  دسته‌بندی بهتر کارهای روزانه، شخصی، اداری و امور مرطبت با  شغلمان. ( بدیهی است که در نرم‌افزار های مخصوص برنامه‌ریزی، ابزار های کاربردی و متنوعی را برای دسته‌بندی کارها به ما ارائه می‌دهند )

8.  امکان ساخت اکانت اشتراکی و چند نفره برای ایجاد یک برنامه‌ریزی گروهی و تعاملی.

9.  محیط کاربری جذاب و امکانات متعدد برای شخصی‌سازی برنامه شما.

۱۰.  استفاده از شیوه های مختلف برای یادآوری کارهای معین شده، در طول روز.

موارد دیگری نیز هستند که اشاره به همه آنها در حوصله من و شما نمی گنجد و به شخصه دوست ندارم لیستی عریض و طویل از مطالب بدیهی را به خورد شما بدهم!

البته باید به این موضوع اشاره کنم که به وسیله برخی از این اپلیکیشن ها می‌توانیم فرایند برنامه ریزی را برای خود و دیگران به یک سرگرمی تبدیل کنیم زیرا بعضی از آن ها این امکان را به ما می دهند که نمودار پیشرفتمان را با دوستان و یا اطرافیان به اشتراک گذاشته و با آنها به رقابت بپردازیم.

به نظرم وقت این رسیده که برویم به سراغ معرفی یکی از بهترین نرم‌افزارهای برنامه ریزی شخصی؛ سعی کردم موردی را به شما معرفی کنم که بتوانید با استفاده از همه پلتفرم ها به آن دسترسی داشته باشید، به عبارتی علاوه بر گوشی های تلفن همراه، در رایانه‌های شخصی مثل کامپیوتر و لپ تاپ هم قابل دسترسی باشد.

اپلیکیشن Tiktik یکی از بهترین‌های ارائه شده در این حوزه است.

تیک تیک دارای امکاناتی است که باعث می شود از نظر کیفیت یک سر و گردن از رقبای خود بالاتر باشد.





 

آشنایی با محیط تیک تیک:

۱. صندوق ورودی (inbox)

اساساً مکانی برای جمع آوری تمام کارهای برنامه ریزی نشده و افکار تصادفی شما است. انداختن همه چیز در صندوق ورودی می‌تواند اولین قدم برای خارج کردن همه چیز از ذهن شما باشد.

2 .یک کار جدید اضافه کنید

هنگامی که تصمیم گرفتید از کجا شروع کنید ، زمان اضافه کردن وظایف است:

در تلفن همراه:  وارد منوی اصلی شوید، روی دکمه"+"  ضربه بزنید و شروع به تایپ نام کار کنید یا دکمه "+" را برای استفاده از ورودی صوتی طولانی فشار دهید.

3 . تاریخ سررسید و یادآوری ها را تعیین کنید

برای تعیین تاریخ/زمان مقرر برای کارهای خود، کافی است هنگام افزودن کار، روی نماد تقویم ضربه بزنید

4 . یک کار را به صورت مکرر تنظیم کنید

در صورت لزوم می توانید یک کار را به صورت مکرر تنظیم کنید، به گونه ای که در روز های خاصی از هفته و در یک ساعت خاص شما را نسبت به آن کار آگاه کند

5 . وظایف خود را در اولویت قرار دهید

بر اساس اهمیت و فوریت ، همه وظایف را می توان در چهار نوع طبقه بندی کرد: اولویت بالا-اولویت متوسط -اولویت پایین-نه مهم و نه فوری.  

   "!"  نمادی است که هنگام افزودن یک کار یا در صفحه جزئیات کارمی‌توانید با استفاده از آن الویت کار خود را انتخاب کنید.

خب! من سعی کردم برای شما یک نمای کلی از قابلیت های اصلی نرم‌افزار تیک تیک ایجاد کنم، تا در شروع کار دچار سردرگمی نشوید! سایر امکانات تیک تیک را خودتان باید کشف و استفاده کنید! زیرا این فرایند باعث می‌شود شما با کنجکاوی وارد دنیای زیبای آن شوید و نهایتا با کشف امکانات جالب و متنوعش و بکارگیری آن‌ها در برنامه‌ریزی های خود، مغذتان هورمون های مربوط به شادی ترشح کند و کم‌کم به استفاده از برنامه‌ریزی شخصی معتاد شوید.

امیدوارم با خواندن مقاله این بنده حقیر، فروشگاه پلی تلفن‌همراه خود را باز کنید و در نوار جستوجوی آن بنویسید tick tick، آن را دانلود کنید و نهایتا خود را در مقابل بسیاری از طوفان های مشکلات زندگی که سرچشمه ای جز بی‌نظمی ندارند به سلاح برنامه‌ریزی مجهز کنید‍‍‍.